Inhuurdesk SwiF

Groenbeheerder

Standplaats:
lelystad
Startdatum:
15.07.2019
Einddatum:
31.12.2019
Uren per week:
36

Beheerder Groen, Spelen, Bossen, Recreatieve voorzieningen en Dierenwelzijn
Wil jij Lelystad ook iedere dag een beetje mooier maken? Wij zoeken een beheerder voor onze “groene stad”.
 
De Gemeente “Groene stad”
Lelystad behoort tot één van de groenste gemeente in Nederland. Door de ruime opzet van stedelijke bebouwing is er binnen de woonwijken veel ruimte voor groen, speelveldjes en bomen. Daarnaast beschikt Lelystad over een groene gordel om de stad waar beleving en recreatie een belangrijke rol spelen. Voor Lelystad is het een uitdaging om de kwaliteit van het groen op een maatschappelijke verantwoorde wijze in stand te houden. Als beheerder en projectleider werken jullie samen aan deze opgave.

De Organisatie”Lelystad geeft lucht”
Onze organisatie is in ontwikkeling. Een veranderende samenleving, die andere eisen aan de overheid stelt, vraagt om een andere manier van organiseren. Gemeente Lelystad zit in een transitiefase waarin teams worden gevormd die aan gezamenlijke opgaven in de samenleving werken. Waarbij vertrouwen geven en verantwoordelijkheid nemen de uitgangspunten zijn.

Groen binnen het fysiek domein…”Actief betrokken met elkaar”
Binnen het Fysiek domein zijn zo’n 250 medewerkers werkzaam verspreid over verschillende clusters die worden ondersteund door 7 teamleiders. In het cluster Groen werk je samen met 10 andere collega’s aan het functioneel houden van de groene openbare ruimte. 

Samen met de collega’s van de clusters wegen, water&milieu en service zorgen jullie voor een veilige en mooie openbare ruimte met tevreden inwoners en bezoekers.

Wat ga je doen…”Van beheer naar uitvoering”
De met het bestuur afgestemde kwaliteitsniveaus worden vertaald naar uitvoeringsmaatregelen. Dit vraagt het organiseren van het planmatig dagelijks onderhoud en Groot Onderhoud. Je bent het aanspreekpunt voor bestuur, bedrijven, bewoners en collectieven op het gebied van groen, spelen, bossen, recreatieve voorzieningen en dierenwelzijn voor respectievelijk het beheer of de projecten binnen het cluster. Je bent steun en toeverlaat voor de uitvoerende mensen als het gaat om vaktechnische kennis, waarmee je weloverwogen de juiste keuzes weet te maken.

Als beheerder ben je verantwoordelijk voor het beheer van het areaal. Je zorgt dat de basisgegevens op orde zijn en plant en organiseert de uitvoering hiervoor in beheerplannen en onderhoudsbestekken. Je adviseert en verzorgt de informatieverstrekking richting bestuur. Hierbij maak je op je vakgebied actief onderdeel uit van de planning & control cyclus van de gemeente Lelystad. Je stemt af met de beheerders van de andere vakdisciplines zodat er een integraal afgestemde beeldkwaliteit in de openbare ruimte ontstaat.

Dit is je stijl…”doen waar je goed in bent”
Aan de ene kant heb je echt groen technische kennis nodig. Maar om het beheer goed te regelen is er meer nodig. Je hebt kennis van assetmanagement, integraal beheer, en toekomstbestendig beheer. Daarnaast is het nodig dat je vertrouwd bent met het werken in een politiek bestuurlijke omgeving.

We blijven graag innoveren om de kwaliteit van de openbare ruimte op een efficiënte en duurzame wijze in stand te houden. Hierbij is het nodig dat je de beleidsinstrumenten weet te bespelen naar de wensen van het bestuur en de gebruikers.
Plannen en organiseren is een tweede natuur en je hebt geen moeite om overzicht te houden op het complete wekpakket. Je bent praktisch ingesteld en je weet op zo’n manier samen te weken dat je met elkaar de beste resultaten weet te behalen.
Daarnaast is het belangrijk dat je, ondanks je passie voor het werkveld groen, breed georiënteerd bent en openstaat voor afwisseling naar ander werkvelden. 
Dit vragen we van je…”Kennis en know-how”

  • Een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau;
  • Een afgeronde HBO opleiding op het gebied van cultuurtechniek en aantoonbare kennis, ervaring en affiniteit in het vakgebied;
  • Je kunt goed plannen en organiseren. Daarnaast is constructief samenwerken met anderen voor jou vanzelfsprekend;
  • Je bent vaardig in het omgaan met tegengestelde belangen binnen en buiten het team;
  • Je hebt ervaring met het werken in een omgeving met bestuurlijke belangen;
  • Als persoon ben je proactief, enthousiast, integer, zelfstandig, resultaatgericht, flexibel, accuraat en beschik je over goede communicatieve vaardigheden en een heldere schrijfstijl.
  • Je hebt bestuurlijke, politieke en organisatiesensitiviteit.

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten